acil destek
BİZE ULAŞIN

Web Yazılımı Nedir? | Hangi Alanlarda Kullanılır?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
video-izleme-sistemleri
video-izleme-sistemleri

Web yazılım


Web yazılımı, tarayıcılar aracılığıyla görüntülenebilen dinamik ya da statik sayfalara verilen adlardır. Statik sayfalar artık pek kullanılmamakla beraber günümüzde daha çok dinamik web yazılımları kullanılmaktadır. Web yazılımları pek çok dil temel alınarak geliştirilebilmekte olup amaca göre farklı dizaynlara da sahip olabilmektedirler.

Günümüzde şirketler, kişiler ya da kamu kurumları kendilerini dijital alanda temsil ettirebilmek adına web yazılımları kullanmaktadır. Burada en çok web sitesi kendinden bahsettirmektedir çünkü web siteleri artık dijital dünyada yapımcısının yüzü konumundadır. Bir web sitesine sahip olmak için bir domain, bir sunucu ve bir web yazılımı gerekmektedir. Düz bir web sitesine sahip olmak kurumlar için çok iyi bir şey değildir; amatör bir görüntü sağlayacaktır ve müşterilerin gözündeki prestijinizin düşmesine neden olacaktır.

Bunun yerine daha profesyonel bir web yazılımı kullanabilir, size özel bir web yazılımı tasarımı yaptırabilirsiniz. Kendinize özel bir web yazılımı tasarlatmak ise yukarıda bahsettiğimizin aksine sizi profesyonel bir görünüme sokacaktır. Bunun akabinde müşterilerinizin gözündeki prestijinizin üst düzey bir konuma yükselecek ve büyüme hızınıza ister istemez olumlu bir katkı sağlayacaktır.

Web Yazılımı Hangi Alanlarda Kullanılır?


Web yazılımları; web sitelerinde, web tabanlı oyunlarda, takip programlarında, işletme otomasyonlarında, uygulama panellerinde, e-ticaret sitelerinde kullanılabilmektedir. Aslına bakarsanız sadece bu uygulamalarla kısıtlamak da web yazılımlarına hareket sayılabilecektir. Web yazılımları ihtiyaca yönelik her türlü konuda sizlere cevap oluşturabilmektedir.

Web yazılımlarında bir kısıt bulunmamaktadır, aklınızda oluşturduğunuz her projeyi gerekli hazırlıkları sağlayarak somut bir hale getirebilirsiniz. Burada en temel etken web yazılımlarının tek bir dille oluşturulmamasından dolayıdır. Javascript, HTML, JSS, Python, PHP gibi pek çok dili kullanarak web yazılımları geliştirilmektedir. Burada önemli olan sizlerin ihtiyaçlarına hangi dilin en iyi cevabı vereceğidir. Bu seçimi de profesyoneller gerçekleştirmektedir ve planlamasını, kodlamasını yapmaktadırlar.

Siz sadece çalışmak istediğiniz ajansa ihtiyacınızın ne olduğunu anlatırsınız; onlar sizin isteklerinizi somut hale dönüştürürler. Hayalinizin ne kadar gerçekçi bir hale dönüşeceği burada çalıştığınız firmaya da bağlıdır. Firma işinde ne kadar iyi, ne kadar tecrübeli ise sizlerin isteğini o kadar ileri seviyeye taşıyacak ve somut verilere dönüştürecektir. Bu noktada çalışacağınız firmayı iyi araştırmalı ve ona göre bir seçim yapmalısınız.

Popüler Web Yazılım Dilleri Nelerdir?


PHP

• PHP, hem web tabanlı hem de nesneye yönelik bir programlama dilidir. PHP açılımı eskiden Personal Home Page olarak kabul edilirken yakın zamanda bu değişmiştir ve açılımı artık Hypertext Preprocessor olarak kabul edilmeye başlamıştır. PHP, dinamik bir web yazılım dilidir ve paneller aracılığıyla kontrol edilebilen sitelerin yapılmasını sağlamaktadır. Bugün baktığınızda Twitter, Facebook, Wordpress gibi büyük firmaların tamamı PHP altyapısından beslenmektedir.


JAVASCRİPT

• JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir. JavaScript işlevleri sosyal medya akışlarını yenilemekten animasyonlar ve etkileşimli haritalar göstermeye kadar, bir web sitesi kullanıcısının deneyimini iyileştirebilir. İstemci tarafındaki bir betik dili olarak, World Wide Web'in temel teknolojilerinden biridir. Örneğin, internette gezinirken bir görsel döngüsü, görmek için tıkla açılır menüsü ya da bir web sayfasında dinamik olarak değişen öge renkleri gördüğünüzde JavaScript efektlerini görmüş olursunuz.


C++

• C++ 1979 yılından itibaren Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilen genel amaçlı, orta seviyeli, Nesne Yönelimli Programlama, Generic Programlama gibi programlama yöntemlerine imkan veren bir programlama dilidir.


Django

• Django, Python temelli bir web yazılım framework’üdür. Adını bir caz gitaristi olan Django Reinhardt’tan almaktadır. Django’nun ilk yayınlanma amacı ise komplike bir yapıda olan web uygulamalarının kullanımını ve geliştirilmesini kolaylaştırmak, sadeleştirmek olmuştur. Django, modüler yapıda kullanılabiliyor olmasından ötürü yazılım sürecinde çok kolay anlaşılabilmekte ve geliştirilen tasarımlar da kolayca okunarak yeniden yorumlanabilmektedir.
Teknolojik Çözümler

Teknolojik Çözümlerimiz ile sizleri kurumsal çözümler sunuyoruz

Profesyonel çözümlerimiz için lütfen bizim ile iletişime geçiniz

  • Server Çözümleri
  • Teknik Servis Çözümleri
  • Kamera Servisi
  • Alarm Sistemleri
  • Web, E-ticaret
  • Grafik Çözümler
image image image image image

Teknolojik Çözümler

Kobi ve Kurumsal Tüm çözümlerimiz ile sizlere teknolojik ve akıllı çözümler sunuyoruz.

Cloud database
Server Servisi
Dosya Kurtarma
Veri Analizi
Grafik Tasarım
Uzak Masaüstü
Email server
Hybrid cloud
book-self box chair cloud cup flower head-phone monitor mug table tissue water-bottle wifi shape main-pic

Sizin Rahatanız Bizim İçin Önemli

Teknolojik çözümlerimiz ile sizi ve şirketinizin daha profesyonel ilerlemeniz için kalite ve profesyonel hizmet sunuyoruz.

İLETİŞİM
image
image
image